post

Har du varit i världens alla hörn, på varje kontinent förutom den enda som de flesta inte ens tänker på – Antarktis? Det går faktiskt att besöka Antarktis, men det är dock ingen resa för de som är på en budget eller inte gillar iskyla och att inte bo på bekväma hotell med 24 timmars service. Antarktis är till för de som är ute efter ett riktigt äventyr, en plats så få har besökt och en upplevelse som ni aldrig kommer att glömma! Och som är beredda att lägga den där lilla (stora) extra slanten på detta.

För att ta dig till Antarktis och även ta dig runt där så kan du flyga till Punta Arenas sedan där flyga till Antarktis och på King George Island på gå expeditionskryssningen som går längs kontinentens västkust. Det här är det perfekta alternativet för er som inte vill spendera ett par dagar på havet för att komma till Antarktis.

Väl på kryssningen så kommer ni att segla från Sydshetlandsöarna till den västra delen av Antarktiska halvön. Ni kommer att mötas av mäktiga isberg och natursköna platser. Pampiga och snöklädda bergskedjor och blåskiftande glaciärer. När det gäller djurlivet här så finns det chanser att ni stöter på en och annan val, sälar och när ni går i land så om ni har tur träffar ni några av pingvinerna som denna världsdel är känd för!

På kryssningen så kommer ni varje dag att åka in till fastlandet med gummibåtar och utforska naturen och djurlivet på nära håll. Ni kommer att få all den information som ni önskar av polarexperterna!

Räkna dock med att resan kan ändra på grund av väder- och isförhållanden. Men kaptenen och expeditionsledaren försöker alltid att göra er resa till den allra bästa! De gäller att vara flexibla. Färdrutterna kommer med stor sannolikhet att ändras, men de platser som ni antagligen kommer att besöka är: Paulet Island, Hope Bay, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Deception Island och Lemaire Channel.