Bo på ett hotell i affärsområden för lägre helgpriser

I många städer så är det affärsresenärer som hotellen lever på, och priserna är rätt höga under särskilda dagar i veckan. Till exempel i New Yorks affärsområde så priserna höga och det är dessutom svårt att få ett hotellrum under dagarna måndag till torsdag. Men så fort som affärsresenärerna har åkt, så är det mycket lättare att hitta hotell i affärsområdena och det blir mycket billigare att vara där under fredag till söndag.

Ha med dig torkad ingefära

För att slippa att bli sjösjuk på bland annat kryssningar så ta med dig torkad ingefära och ät det innan du går ombord, och om du behöver så ta det även fyra timmar senare. Det här ska hjälpa enligt doktorer och undersökningar.

Uppdatera din packningslista

Att göra packningslistor är väldigt bra och praktiskt. Enligt experter så borde du inte heller kasta dina listor efter att du använt dem – spara dem! Spara en lista för alla sorters resor, en för affärsresor, en för solresor och så vidare. Lägg dina listor i din resväska så att de är lätta att hitta igen. Varje gång du reser så kan du ändra i din lista, lägga till och ta bort det som du behöver.

Titta efter flygerbjudanden mitt i veckan

Den bästa dagen att leta efter flygerbjudanden är på tisdagar. Det är vanligt att ett flygbolag rear ut resor på måndagen, och sedan på tisdag eftermiddag så är det många flygbolag som även sänker deras priser för att matcha det erbjudandet.

Klä dig smart

När du ska flyga så ta på dig bekväma kläder. En lätt tröja och ett par lätta byxor, och ett par skor so är lätta att ta på och av är att rekommendera. För er som inte gillar filtarna som man får på planen, kan vira in er i en egen scarf.

Ät där invånarna äter

Undvik dyra turistfällor genom att äta på de restauranger som invånarna äter. Gå upp till någon på gatan och fråga var de skulle äta. Om du är i ett land där de talar ett annat språk, undvik ställen där menyn är på engelska. Och fråga aldrig vad de rekommenderar på hotellet: De får oftast betalt för att leda kunder till särskilda restauranger.

Håll ditt husdjur lugn under flygturen

Packa något mjukt med din lukt i, och ha med det i transportburen. Det kan vara ditt husdjurs favoritfilt eller en t-shirt som du nyss har haft på dig och inte tvättat än. Det här kan vara mycket lugnande för ditt husdjur under den långa flygturen som är fylld av höga ljud och andra störande moment.

Ät mycket yoghurt

Ät mycket yoghurt när du är ute och reser för att försäkra dig om att du har en hälsosam balans, och att din mage klarar av förändringarna i kosten som du äter. Yoghurt är även en väldigt bra proteinkälla och, men en liten del av fett, så kommer det att hjälpa dig att hålla hungern borta om du äter det som mellanmål på förmiddagen eller eftermiddagen.

Lär dig att undvika folkmassorna

Det är ingen som säger att du inte kan gå till Disney World. Gå bara inte dit när alla andra gör det. De dagarna som det är mest folk som besöker Disney World är måndag, torsdag och lördag. Om du ska besöka några äventyrsparker så ta reda på hur mycket folk det brukar vara under dagarna, om du vill undvika att stå länge i kö och slåss med andra för att komma fram.

Känn till reglerna

Känn till de regler som gäller när du ska flyga, särskilt när det gäller handbagage. I handbagaget får du inte ha mer än 30 ml flytande vätska, och det gäller ALLA vätskor. Det går till exempel inte att ha med dig en burk läsk eftersom den rymmer 33 ml. Om du behöver ha med dig medicin i handbagaget så behöver du ett intyg från läkare. De kommer dock att undersöka din medicin noga innan du får ta med den in. Kom ihåg att det faktiskt går att köpa dricka efter säkerhetskontrollen, och även på planet.

Undvik borttappat bagage

Undvik att slarva bort ditt bagage! Det kommer att spara mycket tid och energi. Ha alltid koll på var du har ditt bagage, när du väl har det med dig. Checka in ditt bagage, och även om det är lockande att vara först i kön så är det inte alltid en fördel. Oftast så är det så att de sista väskorna som kom med på planet, är de som först kommer ut ur planet! På det sättet kan du få din väska snabbt, och upptäcka snabbare om den är borta.