post

Japan är ett fantastiskt land med spännande främmande kultur, ny mat för alla smaklökar, ett helt språk med tecken som vi aldrig sett förr och mycket, mycket mer. Det är mycket man vill hinna med här, men det kanske inte finns tid till det. Du kanske är ute på en backpackingresa, eller bara vill åka på en dagsutflykt utanför Tokyo. Kyoto är då ett måste! Kyoto är Japans gamla huvudstad och dess gamla kultur och atmosfär finns kvar på gatorna.

Vad hinner du då med om du bara kan spendera en dag i Kyoto? Här är ett förslag på ett dagschema för att få ut så mycket som möjligt av din dag:

Ginkakuji – 45 min.

Börja dagen på zentemplet Ginkakuji.

Philosopher’s Path (90 minuter)

Philosopher’s Path börjar precis utanför templet Ginkakuji och följer kanalen. Det är särskilt vackert
under tiden då körsbärsblommorna blommar. Den södra delen av stigen försvinner in i bostadsområdena, så tittar efter och följ skyltarna mot Nanzenji.

Nanzenji (1 timme)

tforska Nanzenji. Gå och kolla på utsikten från Sanmon Gate och trädgårdarna vid huvudtemplet och de mindre templens runt om i området. Avsluta vistelsen med att gå runt akvedukten av tegel på baksidan av tempelområdet.

Keage lutningen (30 minuter)

En stig leder till höger om baksidan av Nanzenjis tegel akvedukt längs en liten kanal fram till Keage lutningen. Den här trädkantade backen är som vackrast på våren när det blir ett av de bästa platserna för körsbärsblomning i hela Kyoto.

Heian Tempel (1 timme)


Gå längs kanalen av slutet av Keage lutningen tills du kommer till en gigantisk torii ingång. Sväng höger och gå till Heian Tempel. Kolla på trädgården bakom templet. Gå efteråt tillbaka till torii ingången och börja gå till Yasaka Tempel via Maruyama parken.Yasaka Tempel (30 minuter)

Kolla på Yasaka Tempel och gå sedan tillbaka genom Maruyama parken till Kodaiji.

Kodaiji (45 minuter)

Utforska Kodaiji och dess omgivning.

Higashiyama Gatorna (1 timme)

Vid det spännande Kodaiji, fortsätt söder längs de historiska shoppinggatorna i Higashiyama distriktet. Fortsätt förbi Ninenzaka och Sannenzaka trappan tills du kommer fram till Kiyomizudera templet.

Kiyomizudera (1 timme)

Gå runt i Kiyomizudera templet. Sedan, överväg att gå tillbaka genom Higashiyama för att kolla in Gion eller Pontocho för att avsluta dagen med en middag!

Alternativ:

 

  • Eikando

  • Chionin och Shorenin

  • Sanjusangendo

  • Gion

  • Shopping