post

Vi kom precis tillbaka från en underbar resa till Maldiverna och vi bodde på hotellet Four Seasons Kuda Huraa i 10 dagar. Jag reste med min familj – man och 4 barn i åldrarna mellan 3 och 11.

Vi har varit på några andra hotell på Maldiverna förr, men det här var än så länge vår favoritresa och vi planerar redan en resa tillbaka.

Det är ett hotell med fantastisk storlek för familjer med barn (det är en relativt liten ö) vilket betyder att allting har 10-15 minuters gångavstånd. Du oroar dig aldrig riktigt för att dina barn ska försvinna. De äldre barnen kan lätt gå runt hotellet själva. Och de yngre går lyckligt runt. Det finns en barnklubb också.

Hotellet har en riktig intimitet och en avslappnad och lätt atmosfär som är perfekt för familjer som vi inte har upplevt någon annanstans på Maldiverna, och personalen är otroligt varm och vänlig. Servicen var felfri. Det kändes verkligen som 10 dagar i paradiset – det är en värld bortom och en perfekt plats att slappna av och ha kul i solen! Våra barn älskade det och frågar redan efter att få åka tillbaka, och vi vuxna fick känna oss som barn igen. Perfekt!

Den här tillflyktsorten är inte avlägsen som andra tillflyktsorter är på Maldiverna (det är bredvid en lokal ö som har även några andra tillflyktsorter och hotell inom synhåll), men jag tyckte inte att det avskräckte upplevelsen alls. Faktum är att det var vår bästa upplevelse på Maldiverna än så länge! Och den hade bäst variation av aktiviteter också. De har en riktigt bra vattensports center, med den bästa utrustningen (vattenskidor, segling, jetskis, wakeboards och massa annat), som sköts av ett fantastiskt team av människor. Du kommer aldrig att vara uttråkad! Våra 3 äldre barn (6, 9 och 11) lärde sig att åka vattenskidor och wakeboard där för allra första gången, och instruktörerna var underbara mot dem.

Snorklingen var jättebra. Där finns ett fantastiskt vattenliv som är väldigt nära hotellet. De har även en riktigt bra dyk- och surfskola.

Vi bodde i en liten stuga med två rum över vattnet på sidan av ön där solen gick ner, som var fantastiskt. Jag föredrar den här sidan mot sidan där solen går upp, eftersom snorklingen var bättre, och där var ett bättre vattenliv. Där fanns en stor variation av stora och små fiskar i alla möjliga färger, former och skepnader, rockor, bläckfiskar, hajar, och mycket, mycket mer. Älskade det! Dock så är strömmarna starkare på den här sidan av ön, så för familjer med väldigt unga barn passar nog den andra sidan bättre då den är säkrare. Vattnet är även väldigt lugnt på den sidan. Stränderna var underbara på båda sidorna.

Allting var underbart med det här hotellet, och verkligen helt perfekt för barnfamiljer. De erbjuder precis allt ni kan önska er, ett riktigt paradis! Vi kan verkligen rekommendera detta, för både stora och små familjer. Vi kommer definitivt att åka dit igen så fort som möjligt.