post

Om du gillar konstiga festivaler – tänk dig kapplöpningar med kistor och bowling med frusna kalkoner – så är nog Frozen Dead Guy Days något för dig! Det är mellan 7 och 9 mars (2014) mitt i hjärtat av USA – Nederland, Colorado – och de håller i vad som kan vara den konstigaste festivalen!

Den här underhållande och sarkastiska festivalen grundades år 2002 och i tre dagar varje mars, besöks den lilla staden Nederland (nordväst om Denver) av tusentals besökare för att fira legenden om Bredo Morstoel. År 1989 så levde en norsk man i Nederland som fick reda på sin farfars död i Norge och tog med farfar Bredo Morstoel till USA bevarade på torr is. Sen så förvarade han liket i flytande nitrogen fram till 1993. I alla fall, för att göra en lång historia kort, huset hade ingen elektricitet och de var rädda att kroppen skulle tina upp. Det skapade uppror i staden och ledde till den nya ”ägande av kroppar” lagen. Och därav så föddes Frozen Dead Guy Days.

De nyfikna reser hit från hela världen för den tre dagar långa festivalen som har galna evenemang och väldigt mycket öldrickande också! De har kapplöpning i kistor, kastar frusna laxar och den årliga paraden av likvagnar, där de tre bästa kan vinna ett pris i pengar. Där är även gratis livemusik under hela helgen. Bowla även med frusna kalkoner och spela volleyboll i snön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *