Res under lågsäsong

Du kanske inte får det bästa vädret, men du kommer att kunna spara pengar på flyget, övernattning och sightseeing och samtidigt undvika folkmassor. Vår och höst är oftast de bästa tiderna för att resa på en budget. Det är lättare att få lägre priser för både övernattning och annan service när det knappt finns några turister.

För att få ett bättre erbjudande, så behöver du ibland bara fråga. Bara gör det! När det är lågsäsong så vill de flesta reseindustrierna hellre sälja ett rum eller en flygstol för ett nedsatt pris än att inte sälja det alls. Om du är student så fråga efter studentrabatt, och andra förmåner beroende på hur gammal du är, eller hur många ni är etc.

Planering

Skaffa en guidebok som är anpassad för budgetresande, till exempel de från Lonely Planet. En helt ny guidebok är så klart ideal, men begagnade guideböcker funkar lika bra också. Hur gammal den än är så se alltid till att kolla på Internet efter de senaste priserna.

Det finns även många väldigt bra resehemsidor som du kan använda. Många av dem kan du använda för att jämföra priser och leta efter det bästa erbjudandet.

Resebyråer kan fortfarande vara ett bra alternativ om du har ont om tid, ogillar att planera eller helt enkelt inte vet var du ska börja. Låt en reseagent göra arbetet, och på det viset minskar du stressen innan resan.

En annan sak du kan göra är att fråga runt när du väl är på plats. Du kan hitta de vackraste och billigaste platserna genom att fråga andra resenärer eller invånare.