post

Om du bara är i London en väldigt kort tid och vill hinna med allt det bästa som staden har att erbjuda, så är det här det bästa dagschemat för dig! Med den här planeringen så hinner du med 20 stycken av stadens största attraktioner. Om du inte stannar kvar för länge på varje ställe, så kan du lätt hinna med alla på en och samma dag! Dock så är det ju bäst att besöka alla dessa platser över två eller tre dagar istället, men ibland så räcker inte tiden till.

Börja med: Ta tunnelbanan till Westminster.

Westminster Abbey

Börja din rundresa av London med ett av landets mest kraftfulla ikoner, där de flesta av Englands kungar och drottningar har blivit krönade. Sikte på att komma hit när de öppnar halv tio på morgonen, innan den stora folkmassan kommer dit. När du börjar bege dig ifrån Westminster Abbey så möter du symbolen för landets politiska kraft:

 

Parlamentshuset och Big Ben

Att få tillträde till kamrarna där politikerna debatterar för fullt tar lång tid att få, så det här måste endagsbesökare avstå, men du kan beundra den gigantiska gotiska högen från utsidan!

Gå norrut längs Whitehall tills du kommer till:

Downing Street

Sväng vänster och titta ner mot Downing Street nummer 10. På grund av säkerhetssjäl så går det tyvärr inte längre att gå upp till stadsministerns dörr.

Fortsätt norrut på Whitehall tills det slutar vid:

Trafalgar Square

Mittpunkten av London, det här Storbritanniens kändaste torg och platsen för väldigt många offentliga demonstrationer.

Gå in genom Admiralty Arch vid torgets västra hörn, och ner längs köpcentret till:

Buckingham Palace

Om du inte endast har en dag här, så kan du besöka slottet under de korta sommaröppningarna.

Bytet av vakter

Försök att planera det så att ni hinner dit i tid när de byter vakter – det är halv tolv på dagen. Dock så måste du gå efter några minuter om du ska hinna med allting på endagsschemat.

Gå tillbaka mot Trafalgar Sqquare, med en avstickare till:

St. James’s Park

Gå tillbaka till Trafalgar Square via en liten promenad genom en av Londons med eleganta gröna platser.

På den norra sidan av torget, så kan du gå in i:

National Gallery

Gallerierna innehåller 8 århundraden av den bästa konsten som nånsin har skapats. Även på de mest fullspäckade dagarna, som det här endagsschemat, försök att i alla fall tillbringa en timme här.

Börja gå norrut längs Charing Cross Road, och sväng sedan vänster till:

Leicester Square

Gå till stället där de säljer biljetter, ”tkts booth”, där du kan boka biljetter för nedsatta priser för en av kvällens West End föreställningar.

Gå tillbaka mot Trafalgar Square.

Ta en paus – Café in the Crypt

Stanna och ät lunch på den atmosfäriska självbetjänande matsalen i St. Martin-in-the-Fields kyrkan, som ligger på det östra hörnet av torget.

Somerset House

För de som planerat att göra saker över mer än en dag kan besöka Courtauld Gallery och Embankment Galleries. För de som endast är här över en dag borde bara titta lite på den magnifika gårdsplanen.

Covent Garden

Om du har tid för det, så njut av gatumusikanterna som uppträder på Piazza, rota lite på marknaden, titta lite på St. Paul’s kyrkan, och en rundtur av London Transport Museum. Eller, om du har en tajt tidsplan, välj endast ett av alternativen.

St. Paul’s Cathedral

Börja klättra upp för ungefär 500 trappor för att njuta av den panorama utsikten från toppen av kupolen.

Millennium Bridge och River Thames

Det här är en liten avstickare, så det funkar endast för de som tänker besöka London i mer än en dag. Gå söderut från katedralen till bron för fotgängare som går över floden Thames.

Gå över bron och du kommer att komma till:

Tate Modern

En runda på Londons främsta museum för modern konst borde besökas endast av de som har lite tid att undanhålla.

Routemaster Bus

Precis utanför katedralen, så kan du gå på en av Londons största ikoner som även rör på sig, en glänsande röd Routemaster buss, som ändras var 15 minut.

Tower of London

Nu är det dags att komma till det 900 år gamla symbolen för kunglighet och blod. Gör det på eftermiddagen när den största rusningstrafiken för turister har lagt sig. Tillåt dig själv att vara där i alla fall ett par timmar för att få det du betalade för – det är rätt så dyrt.

Tower Bridge

När Towern stänger, ta en promenad över Londons ikoniska bro.

Ta en paus – Dickens Inn

Vid brons nordliga slut, på den östra sidan, avsluta din sightseeing dag med en öl på Dickens Inn, som finns i ett gammalt renoverad lagerlokal i St. Katharine’s Dock. Det finns en pizzeria på den andra våningen för en snabb matbit.

Ta tunnelbanan från Tower Hill till Bank. Byt till Central Line, gå av vid Tottenham Court Road och så är du tillbaka vid West End för:

En kväll på London Theatre

Använd biljetterna som du köpte innan, och spendera en kväll på Londons teater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *