Hur du sparar pengar på övernattning

Att campa är alltid det billigaste alternativet. Men om du inte vill ta med dig ett tält och en sovsäck på din resa, så har du fortfarande några billiga alternativ.

När det kommer till att hitta billiga hotell så använd Internet för att hitta billiga ställen att stanna på. Att boka det online är väldigt ofta mycket billigare än att boka det direkt i hotellreceptionen. Om du ska boka hotell i ett turistområde med flera alternativ, så kan du ringa ett hotell som passar din budget och fråga om de hade några förslag på andra hotell inom din budget. Om du ringer i förväg så kan du få en bättre bild av vilka hotell som kan vara mer flexibla när det gäller priserna.

Ett annat alternativ är att undvika att boka hotell i förväg så vida du inte ska resa dit när det är en stor festival på gång, en högtid eller under högsäsongen för turister. När du väl har kommit fram så ring runt för att hitta de bästa erbjudandena, eller gå till ett område med många hotell och kolla hur det ser ut själv. Du kan ha bäst tur på kvällen. Det här sättet kan vara effektivt men det är uppenbarligen rätt så tidskrävande så det kanske inte är det bästa alternativet för alla.

Om du inte har något emot att dela badrum med andra rum på din våning, så kan du spara pengar genom att boka ett rum utan ett eget badrum.

Vandrarhem är alltid ett billigt alternativ. Vandrarhem är inte endast till för ungdomar och för backpackers. Familjer, par och äldre personer använder alla vandrarhem. Men kom ihåg att kvaliteten kan variera från vandrarhem till vandrarhem. På vissa ställen kan du ha tur och få ett rum helt för dig själv och med en fantastisk utsikt. Ibland så kan du hamna i ett rum med 20 andra sängar och någon som snarkar.

På vissa vandrarhem kan du betala vistelsen genom att jobba där. Du kan kanske förhandla dig till ett billigare pris genom att erbjuda dig att hjälpa till med tvätten eller att servera mat. Det här kan du självklart bara göra om du har tid för detta under din resa.

Om ni är många på er resa så kan det löna sig att dela på ett boende. Det funkar bäst om ni ska stanna längre på ett ställe. Det här alternativet är populärt för bland annat skidorter där du kan dela en stuga som oftast är tillräckligt stor för att rymma en stor grupp och inkluderar ett kök.