Sightseeing

Att resa måste inte vara dyrt. Med lite planering innan resan och flexibilitet, så kan du betydligt reducera kostnaderna för transport, mat och övernattning.

Här är några tips, sorterade i kategorier, som kommer att hjälpa dig till att få en fantastisk resa till det bästa priset!

Hur du sparar pengar på sightseeing

Bestäm vad som är viktigast för dig. Till exempel så har det varit en livslång dröm för dig att gå upp för Eiffeltornet, och om det har varit det så ska du verkligen betala för att göra det! Men om du bara vill titta på landmärket och ta lite bilder, så skippa den dyra avgiften och betala istället för något du tycker är mer värt det.

Om du till exempel är en student så ta med dig ditt studentkort och då kan du använda det för att få rabatt på flyg, transport, museum och andra attraktioner. Du kan skaffa ett internationellt identitetskort för studenter hos bland annat STA travel.

Webbplatser, turistbyråer, vandrarhem och hotell kan vara väldigt bra informationskällor, och de erbjuder vanligtvis gratis kartor över staden och de största platserna. De kartorna har oftast inte tillräckligt mycket detaljer för att köra eller för att komma till gömda platser, men de är perfekta guider för de större attraktionerna.

Många museum och turer är gratis på särskilda dagar eller på kvällar. Kolla upp det innan du går dit. Med lite tur och bra planering, så kommer någon av de gratis dagarna att gå ihop med din vistelse. Ibland så finns det kuponger på hotellet som ger dig rabatt på avgifter.

Undvik att köpa saker på impuls. Bilder och vykort är oftast bättre souvenirer än billiga småsaker. Om du har tänkt dig att shoppa, så öva på att pruta.

Har du ingen mer plats i ditt bagage? Packa ner de underkläder som du tycker minst om, så kan du slänga dem och få plats med en massa nytt istället!