post

För dig som vill kombinera äventyr med sol och bad kan inte tacka nej till att åka till Tanzania och alla dess små hemligheter som landet erbjuder! Åk på safari i Ruaha nationalpark där du kommer att kunna se långt åt alla håll, få närkontakt med djuren och känna doften av både elefant och kryddiga örter. Ruaha är Tanzanias största nationalpark, lika stor som Belgien faktiskt! Parken är känd för sina lejonflockar, men här finns även bland annat zebra, giraff, impala och tusentals elefanter. Ingen trängsel bland annat safarisugna personer, vilket gör upplevelsen ännu mer fantastisk!

Efter några dagar ute på savannen kan det vara skönt att koppla av efter alla äventyr. Ett perfekt ställe att koppla av på är paradisön Lazy Lagoon som ligger i Indiska oceanen utanför Bagamoyo. Spendera dina sista dagar i Afrika med att sola, snorkla och vandra längs stranden, eller segla för de som vill och orkar.

Vi rekommenderar en 11 dagars resa, inklusive tur och retur resan. Här är ett förslag på ett 10-dagarsprogram:

Dag 1

Spendera er första resdag med att ta er till Tanzania. Var ifrån ni åker bestämmer ni själva, och självklart beror det lite på var ni bor och vad som är närmast. Flyg till Addis Abeba.

Dag 2

Om det går med flygen så försök att planera resan så att ni kommer fram på morgonen, och byta sedan flyg till Dar es Salaam. Har ni även tur här så kommer ni fram vid lunchtid, och då har ni resten av dagen på er att vila upp er efter en lång resa! Ta ett dopp i poolen eller havet och bred ut er på en handduk i solen. Vi rekommenderar strandhotellet Hotel White Sands.

 

Dag 3

Efter att ni har ätit frukost så tar er till flygplatsen igen. Från flygplatsen så tar det ungefär 2 timmar till nationalparken Ruaha. Vi rekommenderar att ni bor i de mysiga bungalower längs stranden vid Ruaha River Lodge. Ta en gamedrive i parken på kvällen!

Dag 4 & 5

Spendera den här dagen ute på savannen! Ta en gamedrive till olika områden, beroende på var djuren befinner sig. Här finns en stor variation av miljöer, så det kommer aldrig att se likadant ut! Vi rekommenderar även att äta middag vid brasan på kvällen där ni kan lyssna på den afrikanska nattens alla ljud. Lyssna på lejonen ryta i bakgrunden eller se på när elefanterna tar en svalkande drink ute vid vattnet.

 

Dag 6

Börja dagen med en sista tur ute på savannen i nationalparken. Flyg sedan vidare till Dar es Salaam. Ta sedan en båttur över till Lazy Lagoon, och den båtturen tar ca 2-3 timmar. Om ni har tur hinner ni med ett dopp i det klara vattnet innan det blir mörkt.

Dag 7, 8 & 9

Ni har i princip en hel ö för er själva! Och det ska självklart utnyttjas. Bada, snorkla, vandra längs stranden och sola hela dagarna. För er som fortfarande är sugna på lite äventyr kan ta en utflykt till Kaole Ruins och det famla Bagamoyo.

Dag 10

Det här blir er sista dag i paradiset, så passa på att njuta och kanske ta ett sista dopp i havet. Ta er sedan tillbaka till Dar es Salaam och flyg till Addis Abeba för att sedan ta ett flyg hem igen!