Här är en lista på några bra backpacking tips som du kan använda om du är på en budget. Och låt oss inte förneka det, vilken student är inte på en budget nu för tiden? Bara för att du använder varenda liten krona så betyder det inte att du inte kan ha kul på din backpacking resa! Det betyder att du är smart, hittar vägar till ett billigare alternativ, och har lite extra över i slutet av din resa. Med de här tipsen så kommer du att ha en jättebra resa och slippa oroa dig över pengar!

Packa lätt

Nyckeln till backpacking är ”less is more”. Om du håller dig till den här regeln så kommer allt att gå bra för dig. Ibland så älskar studenter att överdriva lite och tar med sig sex stycken baddräkter och tio par jeans. Men gissa vad, det här är inte det mest effektiva sättet att backpacka på. Om du fumlar runt med för mycket saker så kommer du antagligen att missa stora möjligheter, till exempel att se saker och hinna med ett tåg i sista minuten. Du kommer även att spara pengar hos flygbolagen då du inte behöver betala extra för att ditt bagage väger för mycket.

Lämna värdesaker hemma

Det finns verkligen ingen anledning för dig att ta med dig din favoritring som du fick i studentpresent eller de örhängena som din pappa gav dig när du fyllde år. När du backapacka så är idén att du bara ska ta med dig det absoluta som du behöver. Håll det här i tankarna; ta bara med dig saker som du inte bryr dig om ifall du måste ersätta dem. Visst, det är tråkigt om du måste skaffa nya kläder om din väska blir tagen, men det är mycket lättare att ersätta något som du verkligen inte kommer att sakna att du har.

Låt någon veta

Det är vanligt att vissa personer göra misstaget att åka ut på en resa utan att berätta det för familj eller vänner. Även ifall du inte vill att mamma och pappa ska jaga dig hela tiden, så är det en bra idé att låta någon därhemma har en generell idé om var du är nånstans och hur länge du ska vara borta. Ha även med dig ett sätt att ta kontakt med dig på. Det sista du vill är att du blir utsatt för en nödsituation eller att något händer hemma och det inte går att nå varandra.

Skaffa ett vandrarhem med ett kök

När du bokar ett vandrarhem så kolla ifall de har ett kök som gästerna kan använda, eller om de erbjuder gratis frukost. Vanligtvis så finns det ett kök tillgängligt där det går att använda några köksredskap och matlagningsredskap. Att laga ett par mål på ditt vandrarhem kommer att spara dig och dina vänner mycket pengar i längden.

Köp ett tågpass

Om du vet att du kommer att backpacka i ett område, så som norra Europa, södra Europa, eller Asien, så kan du köpa ett tågpass i förväg som tillåter dig att resa inom särskilda länder under en viss period. Det här gör att ni slipper stressen att behöva vänta i långa köer på tågstationerna. Dessutom så kommer du att spara pengar eftersom du köpte det i förväg.

Se upp för ficktjuvar och bedrägeri

Många länder, även de största storstäderna, har några former av ficktjuvar eller bedragare. De här personerna är tränade för att lura turister. De vet på en gång att du inte är därifrån och de kan utnyttja dig för det. Det bästa sättet att spara pengar på när du backpackar är att hålla dina pengar nära dig. Det snabbaste sättet att förlora pengar på när du reser är att få de stulna.

Köp alkohol i en butik

Barer och klubbar älskar att ta pengar från turister för drinkar. I de större städerna så vet de särskilt när du kommer och när de ska ta dig. Till exempel, runt stora turistattraktioner där det finns barer så har de mycket högre priser för öl än på andra ställen där de vet att du inte kommer att gå så långt därifrån. Om du köper din alkohol i en butik så kan du förfesta på ditt vandrarhem och köpa mindre drinkar när ni går ut. Många städer tillåter även offentligt drickande. Kolla i guideböckerna efter detta först.

Ta med dig dina egna snacks

Genom att ta med dig några energibarer eller müslibarer under dagen så kan de hjälpa dig att inte snabbt bli hungrig mellan större mål. Snacks under dagen kan snabbt bli många och till slut kosta så mycket som ett stort mål. Om du tar med dig barer så behöver du inte lägga pengar på onödiga snacks och då kan du spara dina pengar till andra saker.

Gå istället för att ta en taxi

Det kanske känns lättare att hoppa in i en taxi och åka till din destination. Men gör inte det! Mellan kilometerkostnaden, dricks, och så klart den hemliga turistavgiften (många taxichaufförer tar mer pengar från turister än vad de gör från de lokala invånarna) och då kommer du att titta på ett stort kvitto. Att gå lite extra är både bra för din kropp och miljön och även för din plånbok. Om något verkligen är utanför gångavstånd så ta bussen eller tunnelbanan. De tenderar att kosta mindre än 20 kronor i de flesta städerna i världen.